fredag 12 februari 2016

Februariutmaningen dag 12 av 29


Oj, dagens tema var verkligen mycket svårare än jag trodde att det skulle vara! Temat är "Den snyggaste flaskan i din samling" och det finns ju så många flaskor som är snygga/vackra/fina på olika sätt. Men jag lyckades till slut välja en av dem och det blev Kingdom från Alexander McQueen. (Så visar jag upp 20 andra flaskor som jag funderade på att välja i slutet av inlägget. Några av dem har jag redan bloggat om i den här utmaningen, så de valde jag bort direkt.)

Kingdom är en väldigt annorlunda doft i en flaska som representerar doften på ett helt perfekt sätt. Jag har skrivit ett inlägg om den förut och då beskrev jag doften som ett gammalt övergivet slott som har varit stängt i många, många år och att ett fönster öppnas och släpper in dofter av rosor och andra dofter utifrån. Jag känner att jag inte kommer kunna förklara den här otroliga doften på något bättre sätt, så jag länkar helt enkelt till mitt inlägg som ni kan hitta här. Det enda jag känner att jag kan tillägga som jag inte nämnde i det inlägget är att jag känner mycket mysk och vita blommor i den. Men jag står fast vid att den verkligen doftar som ett gammalt slott och att flaskan matchar doften på pricken! I det inlägget jag länkade till visar jag också fler bilder som illustrerar varför jag tycker att doften och flaskan matchar varandra så bra. I det inlägget har jag också listat alla doftnoterna.

Så går vi vidare till de flaskorna som jag funderade på att välja idag, men som blev besegrade av Kingdom.

Här på den första bilden har jag radat upp mina favoritflaskor från Thierry Mugler och Guerlain, som jag tycker att de har otroligt många vackra flaskor. Från vänster ser vi Angel Eau Sucrée 2015 från Thierry Mugler, Angel Les Parfums de Cuir från Thierry Mugler, Alien Essence Absolue från Thierry Mugler, Shalimar Eau de Parfum från Guerlain, Vol de Nuit (ren parfym) från Guerlain och Limon Verde från Guerlain.

Sen finns ju även de här vackra flaskorna... Från vänster:
La Vierge de Fer från Serge Lutens, Enchanted Forest från The Vagabond Prince, Fabulous 1 - Dali från Salvador Dali, John Galliano från John Galliano och Freak från Illamasqua. Jag fullkomligt älskar den söta lilla snigeln på Freak!

Här i den tredje omgången har jag samlat flaskor som ger mig känslan av lyx... Från vänster:
Amber från Roja Dove, Cabochard (i en gammal vintageflaska) från Grès, Ambre (i den gamla flaskan från innan den fick en ny design) från Mona di Orio, Richwood från Xerjoff och Cuirelle från Ramon Monegal.

Slutligen valde jag också ut fyra flaskor som är snyggt stilrena. Från vänster:
Silk Jasmine från Boss, Bois d'Iris från Van Cleef & Arpels, Escale à Parati från Dior och Vétiver från Dior.

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
Info om utmaningen och alla 29 teman
Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen
Dag 2 av 29: Den nyaste flaskan i samlingen
Dag 3 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn
Dag 4 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn
Dag 5 av 29: En doft som du tycker är romantisk
Dag 6 av 29: En doft som du tycker är sexig
Dag 7 av 29: En doft som du tycker är mysig
Dag 8 av 29: En doft som du tycker är glad
Dag 9 av 29: En doft som du använder alldeles för sällan
Dag 10 av 29: En doft som du använder väldigt ofta
- Dag 11 av 29: En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut

Inga kommentarer: