onsdag 17 februari 2016

Februariutmaningen dag 17 av 29


Nu har vi kommit till dag 17, som har temat "En doft som betyder mycket för dig". De som betyder mest måste vara Tom Planète och Antartic från Yves Rocher, som var de två första parfymerna jag fick, när jag var runt 10 år ungefär. Men de skrev jag ju om på dag 1 i den här utmaningen. Så jag valde Mamluk från Xerjoff istället, eftersom det var den som fick mig att bli intresserad av nischdofter när jag fick ett litet prov på den från min vän Viola. Innan det hade jag bara testat de dofterna som finns i vanliga svenska parfymbutiker.

Mamluk är en väldigt annorlunda doft som har den mest framträdande honungsdoften jag någonsin känt i en parfym. Sen är den mixad med bland annat oud, kola och jasmin som får doften att bli så annorlunda och svårbeskriven att jag inte riktigt vet vad jag ska säga om den mer än att jag älskar den. Magisk! Tyvärr så verkar det här vara en doft som man antingen älskar eller hatar, så det finns de som verkligen inte tycker om den... Men jag är som sagt en av de som tycker att den är helt underbar och jag skulle mer än gärna äga en hel flaska av den istället för den här lilla flaskan jag har som kom i den här boxen med alla sex dofterna i Xerjoffs Oud Stars Collection. Den riktiga flaskan är hur vacker som helst och nu finns den dessutom att köpa från en svensk sida, så nu slipper man beställa den från Tyskland om man vill köpa den. Vill ni se hur flaskan ser ut så kan ni hitta den om ni klickar här.

Doftnoter:  Mysk, osmanthus, jasmin, amber, benzoin, vanilj, bergamott, oud, honung och kola (karamell).

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
Info om utmaningen och alla 29 teman
Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen
Dag 2 av 29: Den nyaste flaskan i samlingen
Dag 3 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn
Dag 4 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn
Dag 5 av 29: En doft som du tycker är romantisk
Dag 6 av 29: En doft som du tycker är sexig
Dag 7 av 29: En doft som du tycker är mysig
Dag 8 av 29: En doft som du tycker är glad
Dag 9 av 29: En doft som du använder alldeles för sällan
Dag 10 av 29: En doft som du använder väldigt ofta
Dag 11 av 29: En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut
Dag 12 av 29: Den snyggaste flaskan i din samling

Inga kommentarer: