tisdag 2 februari 2016

Februariutmaningen dag 2 av 29


Dagens tema i min Februariutmaning är "Den nyaste flaskan i samlingen" och det är faktiskt tre stycken, eftersom jag köpte dem samtidigt (November 2015). Amber, Bergamot och Vetiver från Roja Dove. Men jag kan inte blanda alla tre för då kommer mina resenärer att hata mig tror jag (jag jobbar som tågvärd) så jag fick välja att använda en av dem idag. De här dofterna är nämligen väldigt tunga och väldoftande. Därför valde jag att använda den jag var mest sugen på i morse och då föll valet på "Amber" eftersom jag ville ha en varm och mysig doft.

Roja Dove är ett lyxigt märke från Storbritannien som tillverkar parfymer av väldigt hög kvalitet. Märket är skapat av parfymören Roja Dove som jobbade för Guerlain i 20 år, där han efter ett tag blev deras chefsnäsa/parfymör, innan han startade sitt eget märke.

De här tre flaskorna som jag köpte har koncentrationen extrait (ren parfym, eller extrakt som det också kallas) och därför behöver man bara spraya på sig väldigt lite. En sån här flaska på 50 ml kostade i vanliga fall ca 4000 kr, men jag lyckades få tag i de här flaskorna när Roja Dove hade en helt galen rea i November. Så jag betalade ca 4000 kr för alla tre, inklusive frakt från Storbritannien. Sjukt bra deal! De har i vanliga fall aldrig rea på sina dofter, men nu skulle de sluta tillverka några dofter och byta design på några andra, så då reade de ut allt de hade på lagret av just de dofterna. Det var perfekt för mig som aldrig hade testat något från Roja Dove, men var väldigt sugen på att göra det. Nu finns ingen av deras extrait-dofter kvar på hemsidan längre.

Roja Dove - Amber är som sagt en varm och mysig amberdoft. Den lutar åt det söta hållet (utan att bli godisaktig) tack vare att den innehåller vanilj, labdanum och coumarin (kristaller som finns i bl.a. tonkabönor). Den innehåller även kakao och sandelträ som gör att den blir väldigt mysig och mumsig. Utöver detta så känner jag även bl.a. en träig doft av cederträ och lite ros. Den här doften är så komplex och vacker! Det är många doftnoter i den, men de är så perfekt blandade så den känns varken spretig eller "för mycket". Jag älskar den här doften och är så glad att de hade den fantastiska rean så jag vågade blindköpa den!

Doftnoter: Bergamott, pelargonia, lavendel, apelsin, kakao, ros, amber, benzoin, cederträ, coumarin, labdanum, patchouli, sandelträ och vanilj.

Vilken är den senaste parfymflaskan ni köpte?

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
- Info om utmaningen och alla 29 teman
- Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen

Inga kommentarer: