söndag 21 februari 2016

Februariutmaningen dag 21 av 29


Nu är det dags för en parfym som jag funderade på att välja till temat med den snyggaste flaskan, men som jag sparade till idag istället. Idag är temat "En riktigt bra nischdoft" och då passar den här perfekt! Richwood från Xerjoff är en av mina absoluta favoriter och den doftar så fantastiskt lyxigt! Jag nämnde den även i inlägget där temat var en doft som är dyr och lyxig. Då valde jag Vol de Nuit från Guerlain, men jag nämnde att Richwood är den flaskan jag äger som kostar mest med sina 4500 kr för 100 ml.

Jag har skrivit ett inlägg om den här doften förut och jag är väldigt nöjd med det inlägget, som ni kan hitta om ni klickar här. Men jag gör precis som igår och kopierar in delar av inlägget här nedanför också, så att det blir en liten recension här med.

"...den är verkligen magiskt bra! En lyxigt elegant blandning av en mjuk, sammetslen och krämig sandelträ mixad med patchouli, ros, svarta vinbär och vanilj. Så vacker, så exklusiv, så mysig, så härlig, så JAG!"

"Den sitter kvar på min hud hela dagen och den känns lika lyxig och välblandad från första sekunden när jag sprayat på mig den tills jag duschar av mig den. I början är det sandelträ och patchouli som sticker ut mest och rosorna, svarta vinbären och vaniljen ligger i bakgrunden. Sen efter ett tag tränger de svarta vinbären fram lite mer och ger en spännande syrlig/fruktig touch till doften. Även rosorna blir lite tydligare efter ett tag. Slutligen de sista timmarna har även vaniljen blivit mer tydlig, men det är hela tiden den makalöst vackra och krämiga doften av sandelträ och patchouli som står i centrum."

Doftnoter: Bergamott, grapefrukt, mandarin, ros, svarta vinbär, patchouli, sandelträ, labdanum, vanilj och mysk.

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
Info om utmaningen och alla 29 teman
Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen
Dag 2 av 29: Den nyaste flaskan i samlingen
Dag 3 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn
Dag 4 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn
Dag 5 av 29: En doft som du tycker är romantisk
Dag 6 av 29: En doft som du tycker är sexig
Dag 7 av 29: En doft som du tycker är mysig
Dag 8 av 29: En doft som du tycker är glad
Dag 9 av 29: En doft som du använder alldeles för sällan
Dag 10 av 29: En doft som du använder väldigt ofta
Dag 11 av 29: En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut
Dag 12 av 29: Den snyggaste flaskan i din samling

Inga kommentarer: