tisdag 23 februari 2016

Februariutmaningen dag 23 av 29


Temat för dagen är "Din mest svårbeskrivna doft". Jag brukar ofta tycka att syntetiska och billiga dofter brukar vara väldigt svårbeskrivna, eftersom det brukar vara svårt att säga vad de doftar mer än att de är söta/fruktiga/godisaktiga/blommiga. Det brukar vara svårt att säga mer specifikt vad de doftar. Men jag kollade igenom min parfymsamling och de dofterna som jag kände är svårast att ge en rättvis beskrivning är långt ifrån billiga eller syntetiska... De tre dofterna är Malmuk från Xerjoff (som jag valde på dag 17 när temat var "En doft som betyder mycket för dig"), Noontide Petals från Tauer (som jag bloggat om här och beskrev som Den Lilla Sjöjungfrun på LSD-tripp) och Kobe från Xerjoff (som jag valde idag).

Kobe är en doft som jag, som sagt, tycker är väldigt svår att beskriva. Jag har flera gånger planerat att blogga om den, men det har aldrig blivit av eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Det jag kan säga om den är att den doftar väldigt lyxigt och att den har väldigt mycket neroli i sig. Sen har jag svårt att säga vad den doftar mer eftersom den är så perfekt blandad att det känns som en helt egen doft. Den känns både frisk, blommig och något mer, som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Men den är underbar och den sitter kvar på huden hela dagen.

Doftnoter: Apelsin, bergamott, labdanum, neroli, petitgrain, apelsinblom, rosenträ, oud, benzoin, tonkaböna, ambra, styrax och mysk.

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
Info om utmaningen och alla 29 teman
Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen
Dag 2 av 29: Den nyaste flaskan i samlingen
Dag 3 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn
Dag 4 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn
Dag 5 av 29: En doft som du tycker är romantisk
Dag 6 av 29: En doft som du tycker är sexig
Dag 7 av 29: En doft som du tycker är mysig
Dag 8 av 29: En doft som du tycker är glad
Dag 9 av 29: En doft som du använder alldeles för sällan
Dag 10 av 29: En doft som du använder väldigt ofta
Dag 11 av 29: En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut
Dag 12 av 29: Den snyggaste flaskan i din samling

Inga kommentarer: