onsdag 24 februari 2016

Februariutmaningen dag 24 av 29


Nu är det dags för en unisexdoft som har funnits sedan 1994 och som är väldigt välkänd. Temat idag är "En doft som får dig att tänka på semester" och då plockade jag direkt fram den här lilla miniflaskan eftersom den verkligen doftar semester för mig.

När jag var utomlands för första gången (om man inte räknar Norge, Danmark och Åland) så var det en familjeresa till Cypern. Året var 2002, jag var nyligen fyllda 16 år och jag köpte min första egna parfym som jag själv valde ut. Valet föll på CK One från Calvin Klein (en billig kopia av den, men den doftade faktiskt väldigt likt originalet) och jag använde den flitigt tills flaskan tog slut. Efter det köpte jag den inte igen, men när jag jobbade på Åhléns för några år sedan fick jag den här lilla miniflaskan som en gåva från den leverantören som har hand om bl.a. Calvin Kleins dofter. Jag använder den inte så ofta, men varje gång jag gör det så tänker jag direkt på den semestern.

CK One är en mjuk, fräsch, lite grön, sötaktig och blommig doft som är väldigt lättomtyckt. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den mer än att den, för mig, verkligen doftar semester och att jag blir väldigt glad av den.

Doftnoter: Ananas, gröna noter, mandarin, papaya, bergamott, kardemumma, citron, muskotnöt, viol, irisrot, jasmin, liljekonvalj, ros, sandelträ, amber, mysk, cederträ och ekmossa.

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
Info om utmaningen och alla 29 teman
Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen
Dag 2 av 29: Den nyaste flaskan i samlingen
Dag 3 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn
Dag 4 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn
Dag 5 av 29: En doft som du tycker är romantisk
Dag 6 av 29: En doft som du tycker är sexig
Dag 7 av 29: En doft som du tycker är mysig
Dag 8 av 29: En doft som du tycker är glad
Dag 9 av 29: En doft som du använder alldeles för sällan
Dag 10 av 29: En doft som du använder väldigt ofta
Dag 11 av 29: En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut
Dag 12 av 29: Den snyggaste flaskan i din samling

Inga kommentarer: