lördag 27 februari 2016

Februariutmaningen dag 27 av 29


Temat för dagen är "En riktigt bra jobbdoft".

Jag jobbar som tågvärd och det jag brukar gå efter när jag väljer vilken parfym jag ska spraya på mig innan jag åker till jobbet är 3 saker:
1. Hur långt är dagens arbetspass? Så jag vet hur många timmar doften måste hålla på huden.
2. Vad är jag sugen på för typ av doft idag? Frisk och fräsch eller gourmand eller en grön doft eller läder eller något lite mer blommigt eller... Eller... Ja alternativen är många!
3. Den får inte vara för tung eller skarp, eftersom jag inte vill att resenärerna eller kollegorna ska tycka att det doftar för mycket.

Så jag använder väldigt många olika parfymer på jobbet, men en som jag tycker är riktigt bra är Cuirelle från Ramon Monegal. Den sitter kvar hela dagen även när jag har längre arbetspass och den har en doft som varken är tung eller skarp. Perfekt!

Doften är läderaktig utan att riktigt dofta som läder. Den känns oerhört lyxig och fin och doften är mjuk och behaglig. I början när jag nyss har sprayat på mig den så doftar den ganska mycket och känns som ett doftmoln runt mig, men efter en stund blir den lite mer hudnära och släpper bara ifrån sig små doftpuffar lite då och då när jag rör mig eller blir varm. Senare under dagen blir den ännu mer hudnära, men sitter ända kvar så att jag kan känna den. Jag kan inte säga att det är någon speciell doftnot som sticker ut och tar mer plats... Det känns faktiskt som att det är en enda doft och den känns som sagt läderaktig, fast inte läder, men ändå typ lädrig om det är någon som förstår vad jag menar? Jag tycker i alla fall att den är helt perfekt blandad och att den är ett riktigt mästerverk!

Doftnoter: Olibanum, patchouli, vetiver, cederträ, kanel, bivax och rökelse.

Här är de tidigare inläggen i Februariutmaningen:
Info om utmaningen och alla 29 teman
Dag 1 av 29: Den äldsta flaskan i samlingen
Dag 2 av 29: Den nyaste flaskan i samlingen
Dag 3 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn
Dag 4 av 29: En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn
Dag 5 av 29: En doft som du tycker är romantisk
Dag 6 av 29: En doft som du tycker är sexig
Dag 7 av 29: En doft som du tycker är mysig
Dag 8 av 29: En doft som du tycker är glad
Dag 9 av 29: En doft som du använder alldeles för sällan
Dag 10 av 29: En doft som du använder väldigt ofta
Dag 11 av 29: En doft som du har en back-up av (eller skulle kunna köpa en extraflaska av) ifall din nuvarande tar slut
Dag 12 av 29: Den snyggaste flaskan i din samling

Inga kommentarer: