onsdag 3 februari 2016

Februariutmaningen dag 3 av 29


Dagens tema i den här utmaningen är "En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt förnamn", så jag letade igenom mina lådor efter allt som börjar på N. Jag upptäckte att jag inte har en enda flaska från något märke/hus som börjar på N (jag hann inte kolla igenom alla mina småprover), så då letade jag efter dofter där namnet börjar på N istället. Jag hittade dessa: 
- Noir de Noir från Tom Ford
- Najaf (som nu har bytt namn till Zanzibar) från Xerjoff
- Noir Epices från Frederic Malle
- Noontide Petals från Tauer
- Ninfeo Mio från Annick Goutal.

Eftersom jag redan har skrivit ett inlägg om Noontide Petals (som jag först tänkte ta) förra året så valde jag mellan de andra fyra och då var jag mest sugen på Ninfeo Mio idag.

Ninfeo Mio är en krämig fikondoft med en massa citrus och örter. Den doftar både friskt och fräscht tack vare all citrus samtidigt som den har en grön örtighet och den krämigt härliga fikondoften som ger doften en mjölkighet som får den att sticka ut. Med mjölkighet menar jag inte att den doftar som mjölk, det jag menar är att den känns tjock/krämig, till skillnad från de flesta andra citrusdofterna som brukar vara tunna/lätta.

Jag älskar att den här doften är så annorlunda och att den doftar väldigt naturtroget. Den har även en fantastisk hållbarhet på huden och sitter kvar hela dagen på mig. Ninfeo Mio är en av de parfymerna som jag använder oftast och jag har den ofta på jobbet.

Inga kommentarer: