torsdag 4 februari 2016

Februariutmaningen dag 4 av 29


Oj, det fanns väldigt många parfymer att välja på nu när dagens tema är "En doft där namnet på parfymhuset eller doften börjar på samma bokstav som ditt efternamn". Jag letade igenom lådorna med flaskor och miniflaskor, så hoppade jag över alla samples/parfymprover. Här är det jag har på bokstaven C:
- Calvin Klein - CK One
- Calvin Klein - CK IN2U Him
- Clinique - Happy for Men
- Clean - Shower Fresh for Men
- Chanel - Sycomore
- Carbone från Balmain
- Carnal Flower från Frederic Malle
- Cuir från Mona di Orio
- Cologne från Thierry Mugler
- Cuirelle från Ramon Monegal
- Cherry Musk från Ramon Monegal
- Cabochard från Grès
- Cabochard (vintage) från Grès
- Couture från Kylie Minogue
- Chocolate Greedy från Montale
- Cherry Bloom från Yves Rocher

Igår hade jag redan tänkt ut att jag skulle använda Chocolate Greedy, Cuirelle eller Sycomore idag, beroende på om jag var sugen på choklad, läder eller vetiver... Men nu är jag förkyld och har feber och huvudvärk, så jag var mer sugen på något lätt och friskt idag. Därför föll valet på Clinique - Happy for Men.

Happy for Men är en doft som jag förälskade mig i för några år sedan när jag jobbade i parfymavdelningen på Åhléns. Så jag önskade mig den i julklapp det året och blev jätteglad när jag fick den av mamma och pappa. Doften består till en stor del av mandarin, men har också en del andra citrusfrukter, blommor och havsnoter som gör att den känns lite mjukare och lutar lite, lite åt det sötare hållet. Jag brukar ha lite svårt för akvatiska dofter med vatten/havsnoter, men i Happy tycker jag faktiskt att den akvatiska delen, tillsammans med en väldigt snäll myskdoft, lyfter upp mandarinen på ett riktigt bra sätt och ger den en härlig bakgrund som även ger doften lite mer oumpf eller vad man ska säga. Sen måste jag också säga att jag tycker att namnet Happy passar perfekt eftersom jag faktiskt blir glad av doften.

Doftnoter: Lime, gröna noter, mandarin, citron, havsnoter, fresia, jasmin, liljekonvalj, ros, cypress, mysk, guaiacträ och cederträ.

Inga kommentarer: