fredag 5 februari 2016

Februariutmaningen dag 5 av 29


Idag är temat "En doft som du tycker är romantisk" och då visste jag direkt att jag skulle använda Rose Barbare från Guerlain.

Rose Barbare är en härligt fyllig doft av ros och aldehyder med patchouli och honung i bakgrunden. När man bär den så känns det som att gå runt i ett lyxigt, romantiskt moln som tack vare patchoulin även har en lite tuffare touch. Jag älskar den!

Jag har även skrivit en lite mer utförlig recension av den som ni kan hitta här. Där skriver jag att den börjar friskt och fräscht och att aldehyderna doftar lite citrusaktigt, men det känner jag inte idag. När jag skrev den recensionen hade jag sprayat den på armen och så gick jag och sniffade på den på nära håll hela tiden. Idag har jag den på halsen och bröstet under skjortan (när jag är på jobbet sprayar jag nämligen aldrig på armarna eftersom jag är tågvärd och vill inte trycka upp min parfym i ansiktet på resenärerna när jag viserar deras kort och biljetter). Så den friska och fräscha delen av doften känns bara när man sniffar direkt på huden, medan doftmolnet man har runt sig har en fylligare karaktär.

Doftnoter: Aldehyder, ros, ros (anledningen att jag skriver ros två gånger är för att det finns rosor i både toppnoterna och hjärtnoterna), bockhornsklöver, honung, patchouli och tränoter.

Har ni några tips på parfymer som ni tycker är romantiska?

Inga kommentarer: