söndag 7 februari 2016

Februariutmaningen dag 7 av 29


Nu har det blivit dags att mysa under en filt med en stor kopp te i händerna och luta sig mot någon man tycker om, eftersom dagens tema är "En doft som du tycker är mysig".

Min första tanke när jag började leta efter en mysig doft var att jag kanske skulle välja Maremma från Tiziana Terenzi, men så blev jag sugen på en annan doft som jag bara har använt en gång förut och som jag har för mig att jag tyckte att den var mysig. Så jag körde en liten chansning och sprayade på mig den istället. Dessutom har jag redan skrivit ett inlägg om Maremma, som ni kan hitta här.

Så vilken doft var det nu som jag sprayade på mig i morse? Det var en doft från Jean Paul Gaultier som fick krypa fram från den bakre delen av en av mina lådor. Gaultier² Eau d'Amour heter den. Den kom ut 2008 och är en flanker/uppföljare till Gaultier² som lanserades 2005. I originalet från 2005 hittade man doftnoterna amber, vanilj och mysk... I den här flankern har de tre doftnoterna även fått sällskap av mandarin och koriander.

Den är lite ljusare och gladare än jag mindes den och det är tack vare mandarinen. Fast jag hade rätt i att den är väldigt mysig med sin mjuka och lite mumsiga doft av amber, vanilj och mandarin. Sen ligger mysken och koriandern i bakgrunden och ser till att doften inte blir för söt. Den känns så där mysigt mjuk samtidigt som den som sagt har det där pigga och glada i sig. Så jag är väldigt nöjd med att jag chansade i morse och sprayade på mig den här.

Doftnoter: Koriander, amber, mandarin, mysk och vanilj.

Inga kommentarer: