måndag 8 februari 2016

Februariutmaningen dag 8 av 29


"En doft som du tycker är glad" är dagens tema i den här utmaningen. Då tänkte jag genast på rabarber eftersom jag, när jag var liten, blev helt överlycklig när jag fick ta en rabarber i trädgården och sen gå in och hämta ett fat med strösocker att doppa den i. Jag älskade verkligen rabarber (och gör det fortfarande)... Både med och utan socker... och rabarberpaj... och rabarbersaft... och... och...

Så idag stod valet mellan Red från Hugo Boss eller Rose Ikebana från Hermes. Det blev Red.

Jag tycker att många av dofterna i det vanliga och lättåtkomliga utbudet från Hugo Boss är lite tråkiga (till skillnad från deras lyxiga The Collection som har fantastiska dofter), men den här doften tycker jag är riktigt fin. Den har en väldigt frisk, fräsch och fruktig doft med rabarber, grapefrukt och ananas. Den känns också lite metallisk och jag tror att det är det som gör att den sticker ut och blir så bra. Sen innehåller den även lite tonkaböna, amber och rosépeppar, som gör att den inte blir för syrlig.

Doftnoter: Metalliska noter, grapefrukt, rosépeppar, galbanum, rabarber, cederträ, ananas, metalliska noter (de finns i både toppnoterna och hjärtnoterna, så därför står de med två gånger), tonkaböna och amber.

Inga kommentarer: