tisdag 9 februari 2016

Februariutmaningen dag 9 av 29


Dagens tema är "En doft som du använder alldeles för sällan" och det fanns ganska många som skulle passa in på det temat, men jag valde till slut Enchanted Forest från The Vagabond Prince.

Enchanted Forest har en väldigt annorlunda doft som inte påminner mig om någon annan parfym som jag någonsin har doftat på. De tydligaste noterna är svartvinbärsbuskar och granbarr. Med svartvinbärsbuskar så menar jag verkligen hela busken med allt från de sötsyrliga bären till de stora mörkgröna bladen med sin karaktäristiska doft. Jag fullkomligt älskar den här doften och den påminner mig om när jag plockade svarta vinbär från buskarna både hemma och hos mormor när jag var liten. Doften är så realistisk och jag är så glad att jag upptäckte den här doften som tyvärr inte finns att köpa i Sverige. Men den går att beställa från Ausliebezumduft.de.

Nu kanske ni tänker "Jaha, om du nu älskar den så mycket, varför använder du den då så sällan?". Ja, dels beror det på att jag har så många parfymer så att de flesta blir bortglömda långa perioder och så beror det också på att min kille inte tycker om doften av svartvinbärsbuskar, för att han tycker att deras blad luktar kattpiss. Jag förstår att man kan göra den kopplingen eftersom både kattpiss och svartvinbärsblad har en väldigt skarp doft, men personligen tycker jag absolut inte att de doftar lika. Första gången jag hade på mig den så var hans första kommentar "Vad är det som luktar kattpiss och granbarr?". Men det är bara ibland han tycker så och jag tror att det är när jag nyligen har sprayat på mig den. När jag hade den en annan gång så tyckte han inte att den luktade illa och då var det flera timmar sedan jag sprayade på mig den. Så det är nog bara i början, när toppnoterna är som starkast, som någon kan göra den hemska liknelsen med doften tror jag. 

När jag väl använder den här doften så njuter jag verkligen. Det är nog faktiskt en av mina absoluta favoritparfymer! Jag har även skrivit ett mer detaljerat inlägg om hur den doftar och hur den utvecklas på min hud under tiden jag har på mig den. Det inlägget kan ni hitta här.

Doftnoter: Rosépeppar, aldehyder, apelsin, svartvinbärsblomma, svartvinbärsblad, havtorn, rom, rödvin, rosmarin, artemisia, svarta vinbär, koriander, kaprifol, ros, nejlika, vetiver, opoponax, benzoin, amber, ekmossa, balsamgran, patchouli, bävergäll, cederträ, vanilj och mysk.

Inga kommentarer: