lördag 30 april 2016

Doften av kaffe


En doft som jag fullkomligt älskar är doften av kaffebönor. Ni vet när man öppnar ett nytt paket med kaffebönor och håller upp det mot näsan och tar ett djupt andetag... Underbart! Så här kommer ett inlägg med en kaffedoftande parfym och en duschtvål som jag älskar.

Vi börjar i duschen med Jardins du Monde - Coffee Beans from Brazil från Yves Rocher som är en duschtvål med en väldigt stark doft av just kaffebönor. Doften sitter kvar på huden ett tag och passar perfekt som bas om man ska använda någon parfym med en kaffenot i sig. Jag älskar den här duschtvålen och kommer absolut köpa den igen när min nuvarande flaska tar slut. Men det kommer nog dröja ett tag eftersom jag bara brukar använda den ibland när jag duschar på kvällen innan jag går och lägger mig och de dagarna jag använder parfymen som jag skriver om här nedanför. Jag tycker nämligen att det är svårt att kombinera den skarpa kaffedoften med många andra parfymer. Priset på den här duschtvålen är bara 35 kr och det gör ju det hela ännu bättre. Eller hur!? Ni kan hitta den här.

Sen kommer vi till parfymen och det är Intense Café från Montale. Den har en härlig doft av kaffe tillsammans med blommor, så det känns som att man sitter på en fint café med stora underbara blombuketter på varje bord och dricker en kopp riktigt gott kaffe. Kaffenoten är inte så väldigt framträdande i början, för då döljer den sig bakom den tydliga doften av blommor, men efter ett tag tränger den sig igenom och det känns som att det skulle ligga kaffebönor utspridda på borden på det fina caféet. Underbar! Tyvärr så blir det väldigt sällan av att jag använder den (eftersom jag har så mycket att välja mellan) men när jag väl använder den så blir jag så förälskad i den så jag ofta använder den flera dagar i rad. Ett stort plus är att den sitter kvar på min hud hela dagen (och dagen efter om jag inte duschar på kvällen) precis som de andra dofterna jag har testat från Montale.

Så om ni älskar doften av kaffe så kan jag verkligen rekommendera de här två produkterna.

Inga kommentarer: