lördag 21 maj 2016

Xerjoff - Gran Ballo


När jag läste att Xerjoff har släppt en doft med kaprifol så blev jag väldigt nyfiken och såg till att skaffa ett sample av den. Jag älskar nämligen doften av kaprifol, som påminner mig om min barndom. När jag såg att den även innehåller jasmin så började jag fantisera om en lyxvariant av den fina London (damversionen) från Burberry, fast med en härligt vaniljig karamell i bakgrunden.

Gran Ballo börjar ganska sött med en mix av karamell och vita blommor. Jag måste säga att toppnoterna är tyvärr inte my cup of tea... De känns nästan lite syntetiska... Men efter några minuter blir den redan lite finare (den syntetiska känslan försvinner) och jag tycker nu att det är karamell och jasmin som står i fokus och det är karamelldoften som är mest framträdande på min hud. Sen blir den sötare och sötare och den känns faktiskt riktigt sockersöt.

Efter ett tag lugnar den sockersöta delen ned sig och jag känner en liten, liten touch av kaprifolen. Nu känner jag även en doft av vanilj och lite amber som blandar sig fint med karamelldoften och de vita blommorna blir mer framträdande. Det dyker också upp någon krämigt smöraktig doft som är väldigt spännande! Nu är den faktiskt riktigt fin, men den känns tyvärr inte som en doft som jag kommer använda.

Kaprifolen känner jag nästan inte alls, tyvärr! Så min fantasi om en vaniljkaramellaktig version av den vackra kaprifol- och jasmindoften Burberry London blev tyvärr inte uppfylld den här gången.

Gran Ballo är som sagt väldigt fin och om man gillar söt karamell och vita blommor så tycker jag absolut att man ska ge den en chans. Den finns att köpa på boutiqueideale.com och priset ligger på 2395:- för 100 ml, 860:- för 30 ml eller 150:- för ett sample på 2 ml.

Inga kommentarer: