tisdag 3 maj 2016

Zoologist Perfumes - BatZoologist Perfumes har lanserat 5 olika dofter som är namngivna efter, och inspirerade av, olika djur (Bat, Beaver, Panda, Rhinoceros och Hummingbird). Jag har varit väldigt nyfiken på de här dofterna ända sedan de släpptes och nu hade jag nyligen turen att vinna prover på alla 5 parfymerna i en tävling på Youtubekanalen Looking Feeling Smelling Great.

När jag nu fick hem dem så var det väldigt svårt att välja vilken jag skulle testa först. Valet föll till slut på Bat, eftersom jag både har läst en del om den och sett recensioner av den på Youtube nyligen. Jag blev väldigt nyfiken på den dels för att den beskrivs som en mörk grotta och även för att den har doftnoten banan i sig.

De första intrycken jag fick när jag sprayade den på armen var att den var mörk, smutsig, tät och dov, men med en fruktig touch som lättade upp den lite grann. Det är många som beskriver den som en mörk, instängd grotta och jag kan inte annat än att hålla med!

Det jag känner mest av är jord, vetiver, läder och mysk blandat med en fruktighet från fikon och andra frukter som gör att doften inte blir för mörk och "instängd". Den jordiga doften påminner lite om sanden i Oliver Peoples från Byredo, men här i Bat är den väldigt mycket mörkare.

Den känns väldigt annorlunda och konstnärlig. I början känns den inte speciellt lättburen, men efter en stund blir den lite mjukare och det är då den börjar kännas lite som en stor, grov, mörk och nästan lite farlig släkting till Byredos Oliver Peoples, utan att de är speciellt lika.

Något som jag tycker är lite extra spännande är att jag tycker att den känns både fuktig och torr på samma gång. Den känns fuktig på ett sätt som får mig att tänka på en stor, mörk och instängd grotta där det droppar vatten från taket och väggarna så att jorden på marken blir blöt... Men på samma gång har den en torr doft från vetiver och jord (som nu känns torr istället för fuktig).

Namnet Bat är verkligen helt perfekt på den här doften eftersom den känns som en grotta där det längst in i mörkret växer exotiska frukter som vaktas av de stora och skräckinjagande fladdermössen som bor där.

Jag gillar den! Den är spännande och annorlunda! Den är som sagt svårburen i början, men så fort den blir lite mjukare och den smutsigaste jordigheten får lägga sig lite så blir den väldigt intressant.

Inga kommentarer: