onsdag 4 maj 2016

Zoologist Perfumes - PandaNu är det dags för nummer 2 av de 5 doftproverna som jag vann från Zoologist Perfumes. I förra inlägget skrev jag om Bat och idag är det dags för Panda.

Oj! Den här doftade inte som jag föreställde mig den när jag läste listan med doftnoter. Jag hade föreställt mig en frisk, fräsch, grön och lättburen doft med ett spännande djup och en träig bas. Men det var absolut inte det jag möttes av när jag sprayade på mig den!

Nej, istället möttes jag av en torr, dov, grön, myskig och nästan unken doft. Unken är inte riktigt rätt ord, men jag kommer verkligen inte på något bättre ord som beskriver det jag menar. Den känns instängd och väldigt torr samtidigt som den har en lite lätt fuktig mossighet i sig och jag tror att det är mixen av mossa, mysk och bambu tillsammans med en liten touch av rökelse som ger den doften. Hela doften är inbäddad i ett nedtyngande täcke av halvgenomskinlig, lite lätt deprimerande mörkgrönhet... Hahaha jag låter ju helt sönderdrogad nu!? Men det är precis så jag känner att doften är.

Jag kan inte säga att det här är en parfym som jag ser mig själv använda. Jag kan ärligt talat inte komma på ett enda tillfälle när jag skulle vilja bära den här doften. Men trots det så kan jag inte låta bli att tycka att den är väldigt spännande... Spännande på ett parfymnördaktigt sätt... Spännande eftersom jag aldrig känt en liknande doft förut... Spännande eftersom jag älskar att uppleva nya dofter.

Efter ett tag försvinner lite av den deprimerande, dova och torra delen av doften (men bara till viss del eftersom den ändå finns kvar, fast inte lika mycket som i början) när något tjockt dyker upp... Något tjockt som jag inte riktigt vet vad det är... Kanske någon mix av mysk, något blomaktigt och något träaktigt som tillsammans känns som en helt egen, tjock, doft?

När det gått 1-2 timmar så är den plötsligt lite mer lättburen och tjockt grön i doften. Då doftar den faktiskt ganska bra. Då känns den grön, fuktig, annorlunda och lite spännande, men den har fortfarande en myskighet som har den där konstigt deprimerande doften över sig. Sen när det har gått ytterligare ett par timmar så blir myskigheten lättare och jag gillar den lite mer, men det känns ändå inte som något jag kommer använda.

Så Panda är tyvärr ingen doft för mig, men det var som sagt spännande att få testa och uppleva den.

Inga kommentarer: