måndag 4 juli 2016

Amouage - Myths Man och Myths Woman

Myths Man och Myths Woman är två av årets nya dofter från Amouage. När jag läste om doftnoterna i dem så blev jag väldigt nyfiken eftersom de verkade vara riktigt spännande, så när jag fick prover på dem blev jag väldigt glad.

Myths Man. Bild lånad från fragrantica.com.

Myths Man är väldigt spännande och sexig med en mörk doft av aska eller bränt trä blandat med mjukt läder. I början är doften väldigt bombastisk och spännande när den brända askan är som starkast. Sen när den har suttit på huden ett tag så blir den lite mjukare när den brända doften lugnar ned sig och lädret kommer fram mer.

Den har också en fin rosdoft i bakgrunden. Rosen är inte speciellt framträdande, men den finns ändå där och ger en touch av blommighet som passar in perfekt och gör att doften inte blir för mycket eller för extrem.

Myths Man är som mest spännande i början, men blir mer lättburen när den suttit på huden ett tag.

Myths Woman. Bild lånad från fragrantica.com.

Myths Woman är däremot inte lika mycket i min smak. Jag tycker att den doftar blött, lite unket och nästan lite som halvrutten gurka. Den har också en annorlunda blommighet i sig.

Jag tror att den unkna doften kommer från en mix av krysantemum, mossa och mysk. Mysken i den här doften påminner lite om mysken i Jersey från Chanel, som jag bloggade om här. Det är tyvärr en typ av mysk som jag inte trivs med att gå runt i. Myths Woman och Jersey är inte speciellt lika, men det är den där typen av mysk som får mig att tycka att de har någonting gemensamt. (Men jag tycker att Jersey är mycket bättre än Myths Woman.)

Efter några timmar försvinner större delen av den blöta, unkna doften och även den halvruttna gurkan är nu så gott som borta. Nu är den mest myskig och blommig. Lite bättre än början av doften, men fortfarande inget för mig.

Inga kommentarer: