söndag 3 juli 2016

Chanel - Jersey

Jersey börjar med en väldigt realistisk lavendel som är blandad med andra blommor som gör att den känns väldigt somrig och vacker. Den har också en söt och härlig doft av vanilj och tonkabönor. Efter några minuter kände jag att det här är en doft som jag definitivt kan se mig själv köpa en flaska av... MEN... Sen försvann större delen av den härliga lavendeln och det dök upp en typ av mysk som jag har svårt för. En mysk som tyvärr förstörde parfymen lite för mig. Mysken är inte framträdande hela tiden... I vissa andetag känner jag den inte alls och då gillar jag doften väldigt mycket, men i vissa andetag känner jag av mysken och då känns det inte som en doft jag vill bära.

Visst, det är en fin doft. Men den här typen av mysk har jag väldigt svårt för på mig själv. På andra kan den vara toppen, men det är inte en doft som jag trivs med att gå runt i.

Mysk är verkligen en doftnot som kan dofta på väldigt många olika sätt! Vissa myskdofter är helt underbara, vissa är riktigt vidriga, vissa är tråkiga och så finns det vissa som är som mysken i Jersey. Fina, men inte något för mig.

Så tyvärr blev inte Jersey från Chanel den härliga sommardoften som jag kände i toppnoterna. Men man kan ju inte gilla allt, eller hur?

Inga kommentarer: