lördag 2 juli 2016

Thierry Mugler - Oriental Express

Oj, vilken spännande doft av morotsfrön jag möttes av när jag sprayade på mig Oriental Express från Thierry Mugler. Jag måste säga att jag fullkomligt älskar den doften av morotsfrön! Doften är även mixad med bland annat vanilj (som blir mer och mer framträdande ju längre den suttit på huden) och en härligt grön doft (som är tydligast i början). Jag blev verkligen helt kär i Oriental Express från första sekunden!

Den har något som gör att den känns som att den skulle komma från Guerlain och den ger mig små vibbar av både Shalimar och Habit Rouge. Efter ett tag blir den mjukare och påminner faktiskt lite om Dior - Homme också. De är inte jättelika, men det finns helt klart något som gör att de påminner lite om varandra. Som att de skulle vara släktingar... Sen är det ju faktiskt så att det är parfymören Olivier Polge som har skapat båda dessa dofter, så det kanske inte är så konstigt att jag känner en viss likhet mellan dem. (Oriental express har han skapat tillsammans med Jean-Christophe Herault.)

Doften sitter kvar väldigt länge på huden och den doftar helt fantastiskt från början till slut. Den känns både mysig, vacker och glad, så den känns verkligen som en doft som passar till väldigt många tillfällen.

Så en doft som får mig att tänka lite på både Dior - Homme, Guerlain - Shalimar och Guerlain - Habit Rouge (3 fantastiska parfymer!) och som dessutom har en helt egen doft och en massa morotsfrön... En sån doft kan jag inte säga annat än att jag älskar! Den här gled direkt in på min att-köpa-lista och jag tror definitivt att jag kommer använda den väldigt ofta.

Det här är den första doften jag testar från Thierry Muglers exklusiva serie Les Exceptions och jag kommer nu flyga på mina tre andra prover från den doftserien. Priset för en flaska på 80 ml ligger på €170 plus frakt.

Kolla sen vilken fantastiskt snygg flaska den kommer i!
 Bilden är lånad från www.fragrantica.com.

Inga kommentarer: