lördag 22 oktober 2016

Cartier - III L'Heure Vertueuse


L'Heure Vertueuse är den tredje doften i den exlusiva doftserien Les Heures de Parfum från Cartier. Priset för en flaska på 75 ml ligger på €235 plus frakt, så det är ju kanske inget man köper utan att vara helt säker på att man älskar doften.

L'Heure Vertueuse är en väldigt realistisk grön och aromatisk doft. Jag möttes direkt av en fantastisk lavendel blandad med doften av ormbunkar och den här växten (på bilden här nedanför), som jag inte visste vad den heter, men som jag nu fått höra att den heter Renfana.


Renfanan påminner mig väldigt mycket om min barndom. Varje gång jag gick förbi en Renfana så drog jag alltid fingrarna genom bladen och gnuggade försiktigt på dem, så doftade fingrarna väldigt mycket en liten stund. Jag älskade den gröna och aromatiska doften!

Parfymen innehåller även timjan, rosmarin, verbena och mastix (ett flytande harts från mastixbusken), så den är verkligen grön och aromatisk genom hela doften. Helt underbar!
Jag vet inte riktigt vilken/vilka av doftnoterna som påminner mig om bladen på Renfanan, men det är helt klart en doft som påminner väldigt mycket om den.

Jag har nu testat mitt lilla prov av L'Heure Vertueuse några gånger och jag blir bara mer och mer föräkskad i den för varje gång, så den har nu tagit en plats på min lista över dofter jag vill köpa en flaska av någon gång i framtiden.

Här kommer en bild (lånad från Fragrantica) på den vackra flaskan som doften kommer i.


Inga kommentarer: