onsdag 2 november 2016

Snabbtest: 4 ouddofter från Cartier

För ett tag sedan fick jag den här asken med stora, fina prover på fyra av dofterna i Cartiers lyxiga oudserie Les Heures Voyageuses när jag beställde några andra parfymer. Nu tycker jag att det är dags för ett inlägg med korta snabbrecensioner med mina första intryck av dofterna.

Oud & Oud
- Lättburen, fantastisk. Lika lättburen som Versace - Pour Homme Oud Noir fast i Oud & Oud är det bara oud... Mysig och mjuk. Väldigt hög kvalité! Väldigt träig. Lite åt det kryddiga hållet? Jag trodde inte att den här skulle vara så otroligt bra!

Oud & Rose
- Underbar! Påminner om Agonist - Dark Saphir... Eller är det Dior - Oud Ispahan? Perfekt blandad Oud/Ros! Jag älskar kombinationen med oud+ros och den här är riktigt bra!

Oud & Musc
- Väldigt spännande och annorlunda doft. Den här var den jag trodde att jag skulle tycka minst om, men den är väldigt fascinerande! Ouden och mysken skapar en väldigt unik doft tillsammans. Jag kan inte komma på något liknande. Älskar!? Försvann det bästa rätt snabbt? Måste testas fler gånger (precis som de andra tre).

Oud & Santal
- Den här var jag mest nyfiken på. Den är också väldigt annorlunda och påminner mig inte om något annat. Den spännande ouden och det mjuka sandelträet bildar en doft som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad jag tycker om. Efter ett första test tror jag att den här är den jag tycker minst om av de fyra dofterna.

Inga kommentarer: