onsdag 28 december 2016

Galen utmaning! 365 dofter på ett år


Nu är det snart dags för en ny utmaning här i bloggen och det är den största utmaningen jag kan tänka mig. Jag har själv hittat på den och är väldigt osäker på om jag kommer klara av att genomföra den, men jag tänker helt klart ge den ett försök och jag ska göra så gott jag kan för att försöka klara av den.

I februari i år körde jag en utmaning där jag varje dag skulle använda och blogga om en doft på ett specifikt tema för just den dagen och det var riktigt kul! Den här gången ökar jag svårighetsgraden på utmaningen rejält och tänker istället använda och blogga om olika dofter varje dag under hela 2017. Jag ska alltså använda 365 olika dofter under årets 365 dagar och dessutom blogga om alla dofterna i 365 blogginlägg. Det kommer inte vara något tema för varje dag utan jag kommer använda det jag är sugen på. Men eftersom jag ska använda olika dofter varje dag så gör ju det att det blir väldigt svårt att välja vilken doft jag ska använda vilken dag... Jag vill ju inte stå där i december och bara ha en massa fräscha citrusdofter kvar att välja mellan.

Jag har över 200 flaskor (plus att det självklart kommer bli en hel del nya köp under året) och ännu fler små dekanter och samples. Mitt mål är att jag i den här utmaningen ska gå igenom och använda alla flaskorna och fylla ut resten av dagarna med dekanter/samples... På så sätt kommer jag ju äntligen gå igenom samlingen ordentligt och ge mig själv chansen att rensa lite och försöka sälja sånt som jag tror att jag inte kommer använda fler gånger. Visst, det känns bra att ha kvar dem som en referens när jag ska skriva blogginlägg så jag kan jämföra dofter med varandra, men eftersom jag knappt har någon plats för nya flaskor så börjar jag inse att jag MÅSTE försöka rensa ut några stycken i alla fall... När jag började fundera på om jag kan slänga lite kläder och tömma en hylla till i garderoben så insåg jag hur mycket jag har låtit parfymerna ta över här hemma. Så nu kanske jag kan lyckas återta kontrollen lite. Haha...

Här i bloggen kommer jag lägga upp alla inlägg med recensioner av dofterna och på min Instagram @toffelin kommer jag att lägga upp en kort sammanfattning/kommentar/beskrivning av doften på engelska.

Så den 1 januari kör jag igång den här sjukt spännande utmaningen... Ja, jag tycker verkligen att det ska bli otroligt spännande att se om jag klarar det... Så hoppas jag att det kommer bli roligt, spännande och intressant för er att följa mig på den här resan genom min samling.

Är ni redo? Det är jag osäker på om jag är... Men nu kööööör vi! (Om 4 dagar.)

1 kommentar:

Minerva sa...

Spännande och intressant!