tisdag 10 januari 2017

365-2017 Nr 10/365 Angel Eau Sucrée 2015


Häromdagen skrev jag om Angel-flankern The Taste of Fragrance med sin kakao- och chokladexplosion. Idag är det dags för en annan flanker till den omåttligt populära Angel från Thierry Mugler. Den flankern jag har använt idag är Angel Eau Sucrée 2015. (Det släpptes även en Eau Sucrée 2014, men den har jag inte testat. Den har tydligen mer marängdoft i sig... Nu såg jag att det även kom en 2016 och den har jag missat helt! Eau Sucrée-dofterna är limited editions.)

Här i Angel Eau Sucrée 2015 har man tagit bort all choklad, jasmin och sockervadd (och masssssor med andra doftnoter) från originaldoften Angel, Eau de Parfum... Så har de röda vinbären, patchoulin och vaniljen fått sällskap av maräng, sorbet och karamell istället. "In your face"-känslan som är gigantisk i Angel, EdP är nu utbytt mot en mix av mjukhet, sötma, gourmandkänsla och syrlighet. Det är helt underbart om ni frågar mig!

Det här är en doft som jag inte använder så ofta, men när jag väl gör det så blir jag så förälskad i den att jag ofta använder den flera dagar i rad... Ibland en hel vecka. Det är väldigt ovanligt för mig att jag använder samma parfym så många dagar i rad! Nu kan jag ju inte använda den flera dagar i rad eftersom jag ska använda olika dofter varje dag i den här utmaningen... Men jag har sprayat på mig mer parfym flera gånger idag även fast jag fortfarande doftade gott... Sååå underbar är den!

Det som jag känner framträder mest är de röda vinbären och patchoulin, men patchoulin är inte så tung och smutsig som i den vanliga Angel. Här blir blandningen av bär och patchouli istället lite syrlig. Det syrliga får dessutom en söt och mjuk känsla tack vare sorbet, maräng och vanilj. Karamelldoften däremot har jag svårt att säga om jag känner eller inte. Ibland tycker jag att jag känner en liten, liten aning karamelldoft, men sen i nästa andetag känner jag den inte alls.

Kolla sen hur vacker flaskan är, med sin "sockrade" yta.
Inga kommentarer: