lördag 14 januari 2017

365-2017 Nr 14/365 L'Orpheline

L'Orpheline från Serge Lutens är en doft som enligt Fragrantica bara består av två doftnoter.  Rökelse och mysk... Men jag tycker att jag känner något mjukt lavendelaktigt också.

Jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska beskriva den här doften för att göra den rättvisa. Jag känner mycket mysk och så känner jag även en doft av något som får mig att tänka på raklödder. När jag använder den här doften så blir jag lite lätt besatt av den och vill ha den flera dagar i rad, precis som med Angel Eau Sucrée 2015 från Thierry Mugler som jag skrev om häromdagen.

Men för att återgå till L'Orpheline så började det med att jag fick ett litet sample (doftprov) av den som jag gjorde slut på nästan direkt för att jag använde den hela tiden. Så hade jag på mig den när jag var hemma hos familjen och jag fick komplimanger direkt av både mamma, moster och farbror. Den enda som inte gillade den var min lillebror, som tyckte att den "luktar tant eller mysk eller nåt".

Jag tycker att den är väldigt sexig och vacker. Den får mig att tänka på en nyrakad, snygg, muskulös man som kommer ut ur duschen med en handduk runt midjan medan vatten droppar ned från håret och rinner över bröstet och magrutorna. Så tar han på sig sin sexiga doft och tittar på mig med ett busigt leende på läpparna.

Det är ju väldigt individuellt vad man förknippar dofter med och jag tycker att det är väldigt kul att jag förknippar den här doften med en sexig, muskulös man medan min bror förknippar den med en tant... Jag tycker i alla fall att den är väldigt beroendeframkallande.

Inga kommentarer: