måndag 16 januari 2017

365-2017 Nr 16/365 Le Male

Le Male från Jean Paul Gaultier är nog en av de mest kända och populära dofterna som finns på herrhyllorna i alla parfymbutiker. För ungefär 10-11 år sedan hade jag en parfym som jag använde varje dag och det var just Le Male. Jag fullkomligt älskade den!

Nu använder jag den väldigt sällan, men när jag väl gör det så blir jag påmind om hur mycket jag älskade den och jag transporteras tillbaka till 2006 när jag bodde i Borås. Jag tycker fortfarande om den och det kommer jag nog alltid göra, eftersom den i flera år var min signaturdoft.

Doften är en mix av sött, kryddigt och en massa annat. Den är väldigt högljudd och bildar ett stort doftmoln som alla känner... Så man behöver inte spraya speciellt mycket av den... Jag vet att vissa fullkomligt hatar den här doften för att den är så söt, tung och maffig. Sen finns det väldigt, väldigt, väldigt många som älskar den. (När jag jobbade i parfymavdelningen på Åhléns för några år sedan var det den här och 1 Million från Paco Rabanne som var de två mest lättsålda dofterna.)

Le Male består av vanilj, kanel, lavendel, tonkabönor, kardemumma, mynta, apelsinblom, sandelträ, kummin och en del andra noter... och det känns som att de inte har snålat på någon av dem, så doften är verkligen en riktig doftexplosion.

Jag antar att de flesta någon gång har doftat på den här och det skulle vara väldigt kul att höra vad ni tycker om den! Lämna gärna en kommenar här nedanför inlägget.

1 kommentar:

Nicki sa...

Den är min alltime favorit bland herrdofter. Ljuuvlig! Tröttnar aldrig på den. ♥♥♥