fredag 20 januari 2017

365-2017 Nr 20/365 Kokorico by Night

Idag var det dags för en parfym som jag oftast glömmer bort att jag har, men varje gång jag använder den tänker jag att den här måste jag använda oftare.

Kokorico by Night från Jean Paul Gaultier innehåller bland annat kakao och rabarber. De två noterna har jag inte hittat i någon annan parfym, så det var därför jag klickade hem en flaska och det är jag väldigt glad att jag gjorde.

Den är så härlig med en tydlig doft av kakao och en frisk och fräsch doft som kommer från bergamott och rabarber. Den har också något i sig som jag förknippar med "typiskt manliga dofter" och det är nog en blandning av de söta tonkabönorna och de träiga noterna som ger den doften. Den innehåller också fikonblad och jag känner en lätt krämighet så det borde vara fikonbladen.

Rabarbern är inte så syrlig i den här doften och det är nog tonkabönorna som gör att den blir lite sötare. Men kakaon håller sig väldigt tydlig genom hela doften och tonar ned det söta på ett väldigt bra sätt. Mixen av kakao och rabarber är verkligen fantastisk!

Så måste jag kommentera flaskan också... Jag älskar den! Att den är formad som ett ansikte i profil när man kollar från framsidan och när man vänder den och tittar på den från sidan så är den formad som manskroppen på flaskan till Le Male. Riktigt snyggt!

Inga kommentarer: