lördag 28 januari 2017

365-2017 Nr 28/365 Carbone

Carbone från Balmain är rökig, kryddig, torr och hartsdoftande med lite krämighet i sig. Den här doften känns väldigt uppklädd och proper. Nu de senaste åren har jag även börjat förknippa den här doften med min pappa. Jag gav nämligen en skvätt av den till honom och han tyckte väldigt mycket om den. Sen fick han en flaska av mig i julklapp och han använder den ofta. Han har dåligt luktsinne och känner oftast inte så mycket dofter, men den här parfymen känner han och han älskar den.

De dofterna som jag tycker framträder mest är rökelse, peppar, vetiver och olika hartser. Men det finns också en lite lätt krämighet i doften från fikon. Förutom dessa doftnoter innehåller den även violblad, mysk och murgröna. De tre noterna tycker jag inte är så framträdande, men de finns där och ger sin egna lilla touch till doftens helhet som är väldigt unik. Jag har inte stött på någon annan doft som påminner om Carbone och det tycker jag är ett stort plus.

Uppklädd, stilig och helt fantastisk!

Inga kommentarer: