tisdag 3 januari 2017

365-2017 Nr 3/365 Bois d'Iris


Oemotståndligt vacker, lyxigt mjuk och härligt mysig är ord som jag tycker passar perfekt på Bois d'Iris från Van Cleef & Arpels.

Bois d'Iris har, precis som namnet antyder, mycket iris och trä i sig. Den har även en del myrra. Träet i doften är väldigt mjukt och passar perfekt ihop med den vackra och lyxiga doften av iris och den utstickande och spännande doften av myrra.

Den här doften påminner faktiskt ganska mycket om Bois d'Argent från Dior, men om man jämför dem sida vid sida så är Bois d'Iris mycket mjukare, lugnare och har mer fokus på irisen medan Bois d'Argent är lite rivigare och tuffare med mer fokus på myrran.

Något som är riktigt bra är att den här doften sitter väldigt bra på huden och jag kan känna den hela dagen. Så den fungerar perfekt att ha på jobbet även de dagarna när jag jobbar långa pass.

Jag läste precis att dofterna i Van Cleef & Arpels lyxiga serie Collection Extraordinaire nu även finns i en lite mindre flaska på 45 ml. Tidigare har de bara funnits i storleken 75 ml. (De andra dofterna i den här serien är Ambre Imperial, California Reverie, Cologne Noire, Gardenia Petale, Lys Carmin, Muguet Blanc, Orchidee Vanille, Precious Oud, Rose Velours och Moonlight Patchouli.) Jag tycker att det är riktigt bra att det nu finns en lite mindre storlek också.

Inga kommentarer: