söndag 8 januari 2017

365-2017 Nr 8/365 Brin de Reglisse


Brin de Reglisse från Hermès och deras doftserie Hermessence är en doft som jag tycker väldigt mycket om av två anledningar. Dels för att den är väldigt unik och egen med sin fina mix av söt lakrits, mjuk lavendel och torrt hö, men även för att det var en av mina stora förebilder inom parfymvärlden som introducerade mig för den här doften... Nämligen "Pojkfröken" Erik.

Erik skrev en parfymblogg, under namnet Pojkfröken, som är helt otroligt inspirerande, informativ och intressant (ni kan hitta den här och jag kan varmt rekommendera inläggen i hans parfymskola som ni hittar i menyn längst upp). Han var även väldigt aktiv i olika parfymgrupper på Facebook och han var alltid så generös och trevlig.

Jag hann tyvärr aldrig träffa honom innan han gick bort. Vi pratade flera gånger om att vi skulle träffas och ta en parfymsniffarfika eller bara sitta någonstans och snacka parfymer, men det blev aldrig av för att det aldrig passade för oss båda då han bodde i Stockholm och jag i Göteborg. Men ett av mina första stora minnen av honom var att han skrev till mig och frågade om han kunde få min adress för att han ville skicka ett paket. Efter några dagar fick jag hem ett paket med en massa småprover som han hade fyllt upp från sina flaskor (se bilden i slutet av inlägget). Han hade valt ut en massa dofter som han trodde att jag skulle tycka om baserat på vad han läst att jag skrivit om andra dofter i min blogg, vad jag skrivit i parfymgrupperna och även vad jag kommenterat på andras inlägg... När jag testade parfymerna så blev jag mer och mer förvånad för varje doft jag provade hur väl han hade lärt känna min smak bara via Facebook och min blogg. Varenda doft han skickade var dofter som jag antingen älskade eller tyckte om väldigt mycket!

För att återgå till Brin de Reglisse så var den en av dofterna som han skickade som jag nu har köpt en flaska av. Varje gång jag använder den så tänker jag på Erik, det fina paketet han skickade, alla fantastiska inlägg i hans blogg och hans underbara inlägg och kommentarer som han fyllde Facebookgrupperna med. Det var alltid så intressanta, spännande och roliga inlägg fyllda med så mycket kunnighet, vänlighet och kärlek.

Erik kommer alltid ha en stor plats i mitt parfymhjärta och jag hoppas att han har det bra var han än är nu.

Inga kommentarer: