lördag 4 februari 2017

365-2017 Nr 35/365 Oriental Express

Dagens doft blev Oriental Express från Thierry Mugler och deras lite mer exklusiva serie Les Exceptions.

Det första man möts av är en spännande doft av morotsfrön, som har en doft som påminner lite om en mix av morot och iris. Jag måste säga att jag fullkomligt älskar doften av morotsfrön! Doften är även mixad med bland annat vanilj (som blir mer och mer framträdande ju längre den suttit på huden) och en härligt grön doft (som är tydligast i början). Jag blev verkligen helt kär i Oriental Express första sekunden när jag testade den från ett litet sample jag hade. Så jag beställde en flaska efter jag hade testat den lite mer och fortfarande älskade den.

Den har något som gör att den känns som att den skulle komma från Guerlain och den ger mig små vibbar av både Shalimar och Habit Rouge. Efter ett tag blir den mjukare och påminner faktiskt lite om Dior - Homme också. De är inte jättelika, men det finns helt klart något som gör att de påminner lite om varandra. Som att de skulle vara släktingar... Sen är det ju faktiskt så att det är parfymören Olivier Polge som har skapat båda dessa dofter, så det kanske inte är så konstigt att jag känner en viss likhet mellan dem. (Oriental Express har han skapat tillsammans med Jean-Christophe Herault.)

Doften sitter kvar väldigt länge på huden och den doftar helt fantastiskt från början till slut. Den känns både mysig, vacker och glad, så den känns verkligen som en doft som passar till väldigt många tillfällen.

Så en doft som får mig att tänka lite på både Dior - Homme, Guerlain - Shalimar och Guerlain - Habit Rouge (3 fantastiska parfymer!) och som dessutom har en helt egen doft och en massa morotsfrön... En sån doft kan jag inte säga annat än att jag älskar! Jag skulle till och med vilja kalla den ett mästerverk!

Inga kommentarer: