söndag 5 februari 2017

365-2017 Nr 36/365 Rose Etoile de Hollande


Rose Etoile de Hollande från Mona di Orio är en doft som jag kommer beskriva på ett annat sätt än jag brukar göra. Den här doften får mig nämligen att tänka på karaktären Chloe som spelas av den oerhört vackra och talangfulla Amanda Seyfried i den erotiska thrillern Chloe från 2009.

Igår kväll kollade jag på filmen för säkert 4:e eller 5:e gången. Jag älskar den verkligen! (Den finns på Netflix.) Efter jag hade sett den blev jag sugen på att testa Rose Etoile de Hollande och jag vet inte riktigt varför jag blev sugen på att testa just den doften. Jag har nämligen inte använt den på flera år. Men jag plockade fram min box med små rollerballflaskor från Mona di Orio och rollade på lite på ena handen och när jag förde handen till näsan och andades in doften tänkte jag direkt att det är precis så här jag föreställer mig att karaktären Chloe doftar.

Så hur doftar den då? Jo den har en väldigt naturlig, vacker, delikat och ljus rosdoft som är blandad med doften av persika. Den är otroligt vacker och det känns som en perfekt doft för Chloe (som är prostituerad) då jag tänker att hon använder en vacker doft för att kunderna ska lockas till henne och bli förförda.

Förutom den vackra mixen av rosor och persika så har den även en lite annorlunda blandning av heliotrop och geranium som gör att doften blir lite mer spännande. Sen finns det också något träigt och kryddigt i bakgrunden som absolut inte är framträdande eller tydligt på något sätt, men som finns där och ger doften lite mystik.

I filmen säger Chloe att det är en kräm hon använder, inte en parfym. Men det är precis så här jag föreställer mig att hennes kräm doftar... Förföriskt vacker med en touch av mystik som döljer sig i bakgrunden.

 Bilden är lånad från imdb.com

 Bilden är lånad från imdb.com

 Bilden är lånad från imdb.com

 Bilden är lånad från imdb.com

Bilden är lånad från theredlist.com

Inga kommentarer: