tisdag 7 februari 2017

365-2017 Nr 38/365 Monsieur Eau du Matin

Monsieur Eau du Matin från Jean Paul Gaultier är inte riktigt en vanlig doft. Det här är en doft som man ska gnugga in i huden efter att man har sprayat på sig den. En vanlig parfym ska INTE gnuggas eftersom man då bränner bort toppnoterna. Men den här ska alltså gnuggas/masseras/smörjas in i huden.

Doften är citrusfräsch, grön och träig och den är rätt annorlunda mot alla andra citrusdofter jag har. Jag tycker att den doftar riktigt, riktigt gott! Men tyvärr så blir den väldigt hudnära redan inom en timme och sen blir den bara svagare och svagare tills jag knappt känner den. Jag vet inte om det är min hud som inte passar ihop med den eller om den är väldigt klen. Jag har läst andras recensioner och det verkar vara många som har problem med att den försvinner snabbt från huden, men det är en del som tycker att den håller bra och att den faktiskt får bättre hållbarhet av att den gnuggats in i huden.

Jag tycker att det är väldigt synd att jag knappt känner den efter 1-2 timmar (om jag inte trycker näsan mot huden) eftersom den är så härligt fräsch och eftersom den är lite annorlunda mot de flesta andra citrusdofterna jag har.

Inga kommentarer: