lördag 11 februari 2017

365-2017 Nr 42/365 Dark Saphir

Dark Saphir från Agonist påminner mig i början om Portrait of a Lady från Frederic Malle, Rose Anonyme från Atelier Cologne och Oud Ispahan från Dior (3 fantastiska dofter). Den påminner om dem både doftmässigt och även på fylligheten och lyxkänslan. De dofterna som dominerar i början är patchouli, ros och oud, som helt klart är en vinnande kombo även fast det finns väldigt många dofter som bygger på de noterna.

Kummin och svartpeppar smyger sig in i bakgrunden efter en stund, men svartpepparn lugnar väldigt snabbt ner sig igen. Sen dyker det upp en violdoft och vid det skedet är doften mörk med mycket patchouli, kummin och viol. Kummindoften gör, tillsammans med violdoften, att den sticker ut bland den stora mängden av oud/rosdofter som finns på marknaden... Den har även något sött/fruktigt i bakgrunden som jag är osäker på ifall det är hallon, persika eller jasmin... eller kanske en kombination av alla tre?

Efter ett tag har hallondoften tagit mer plats och nu är doften magiskt bra med mycket patchouli och hallon samt lite oud och ros med en gnutta kummin och viol (och möjligtvis lite iris) i bakgrunden. Den känns lyxig, sexig och helt fantastisk!

Det här är en av mina favoritdofter från Agonist, som är ett av mina favoritmärken.

Inga kommentarer: