onsdag 15 februari 2017

365-2017 Nr 46/365 Tom of Finland

Tom of Finland från Etat Libre d'Orange... De dofterna jag känner mest av är gummi, mocka, saffran, trä och en vaniljaktig sötma. Efter några timmar kommer även en vacker iris fram. Det är en annorlunda doft som är väldigt behaglig och mjuk samtidigt som den är väldigt konstnärlig och ovanlig. Jag kan inte komma på någon annan doft som ens är lite liknande... Jag har hört alla möjliga beskrivningar av den här doften och min favorit är "saffransdoppad kondom"... Inte för att jag tycker att den doftar som kondomer, men den är helt klart gummiaktig i doften.

Doften är, som man ser på förpackningen, inspirerad av den finska konstnären Tom of Finland (Touko Valio Laaksonen) och hans homoerotiska konst med muskulösa och extremt välutrustade män.

Jag älskar att själva förpackningen också är gummiaktig, precis som doften och att de har en bild från Tom of Finland på den.

Sen måste jag slutligen nämna färgen på vätskan. Jag har läst på flera ställen att den gamla vintageversionen var orangeröd och att när de gjorde om den så blev den färglös... Men min flaska innehöll färglös vätska när jag köpte den 2014 och nu har den ändrats till att ha fått den mörkt orangeröda färgen. Så även den nya versionen blir orangeröd när den har stått ett tag. (Den bilden där vätskan är färglös är från en video jag gjorde med min parfymsamling i början av 2015).

Inga kommentarer: