torsdag 16 februari 2017

365-2017 Nr 47/365 Curium

One of Those är ett helt nytt märke för mig. För ett tag sedan fick jag hem miniflaskor av två av deras dofter och idag har jag använt en av dem när jag gick på bio.

Curium från One of Those börjar direkt med en fantastisk mix av ambrette och iris. Två noter som jag fullkomligt älskar! Ambrette är en not som jag har svårt att förklara hur den doftar, men den är väldigt tydlig i bl.a Homme Intense från Dior och Dama Bianca från Xerjoff... När det kommer till irisen så tycker jag faktiskt att den påminner om morotsfröna som finns i Oriental Express från Thierry Mugler.

I början är Curium både mjuk och mysig samtidigt som den också är ganska skarp. Sen efter ett tag blir den bara mjukare och mjukare. Den var helt perfekt när jag gick på bio idag!

Jag kan även känna en jordig vetiver, något torrt, lite viol och pyttelite tonkabönor. Men det är ändå ambrette och iris som är huvudpersonerna tycker jag.

Den här doften är fantastisk! (Den andra doften jag fick var Carbon, som är en väldigt extrem doft... Men den skriver jag om en annan dag, när jag använder den.) Nu är jag väldigt nyfiken på resten av dofterna från One of Those!

Inga kommentarer: