måndag 20 februari 2017

365-2017 Nr 51/365 Amber Extrait

Amber Extrait från Roja Parfums...

Roja Parfums är ett lyxigt märke från Storbritannien som tillverkar parfymer av väldigt hög kvalitet. Märket är skapat av parfymören Roja Dove som jobbade för Guerlain i 20 år, där han efter ett tag blev deras chefsnäsa/parfymör, innan han startade sitt eget märke.

Den här flaskan innehåller en parfym med koncentrationen extrait (ren parfym, eller extrakt som det också kallas) och därför behöver man bara spraya på sig väldigt lite. En sån här flaska på 50 ml kostade i vanliga fall ca 4000 kr, men jag lyckades få tag i den här flaskan med Amber Extrait och även Bergamot Extrait och Vetiver Extrait när Roja hade en helt galen rea för ett tag sedan. Så jag betalade ca 4000 kr för alla tre, inklusive frakt från Storbritannien. Sjukt bra deal! De har i vanliga fall aldrig rea på sina dofter, men de skulle sluta tillverka några dofter och byta design på några andra, så då reade de ut allt de hade på lagret av just de dofterna. Det var perfekt för mig som aldrig hade testat något från Roja Parfums, men var väldigt sugen på att göra det. Nu finns ingen av deras extrait-dofter kvar på hemsidan längre.

Amber Extrait är en varm och mysig amberdoft. Den lutar åt det söta hållet (utan att bli godisaktig) då den innehåller vanilj, labdanum och coumarin (kristaller som finns i bl.a. tonkabönor). Den innehåller även kakao och sandelträ som gör att den blir väldigt mysig och mumsig. Utöver detta så känner jag även bl.a. en träig doft av cederträ och lite ros. Den här doften är så komplex och vacker! Det är många doftnoter i den, men de är så perfekt blandade så den känns varken spretig eller "för mycket". Jag älskar den här doften och är så glad att de hade den fantastiska rean så jag vågade blindköpa den!

Inga kommentarer: