torsdag 2 mars 2017

365-2017 Nr 61/365 Misia, EdT

Misia från Chanel finns i två koncentrationer, Eau de Toilette och Eau de Parfum. Jag har EdT-varianten som var den första som släpptes och sedan byttes ut mot EdP-varianten, som är den enda som finns till försäljning nu, men som jag tyvärr inte har testat än.

Misia har en väldigt vacker doft med mycket viol. Den är pudrig och har även en fin iris i sig. Förutom det så har den även bl.a persika, litchi, hallon och två sorters rosor i sig... och tonkabönor, vanilj, aldehyder och en del andra noter.

Jag tycker att den både har något ungdomligt och något gammaldags över sig. Jag tror att det är den pudriga delen tillsammans med en mild aldehyddoft som ger en gammaldags känsla och den söta delen, med persika i spetsen, som ger en mer ungdomlig touch. Sen ligger violen däremellan och gör doften så otroligt vacker.

Nu låter det kanske som att den här parfymen doftar mycket av allt, men det är framförallt en pudrig violdoft med lite sötma i. Resten av noterna finns där, men de är inte så högljudda. De ligger mest och myser med de andra noterna och skapar en fin helhet till doften.

Inga kommentarer: