tisdag 7 mars 2017

365-2017 Nr 66/365 Bluebell

Bluebell från Penhaligon's är en av de senaste dofterna jag köpte. Jag hade aldrig doftat på den förut, men var nyfiken på den och köpte den till ett väldigt bra pris av en som ville sälja den.

Den har en väldigt verklighetstrogen doft av hyacint och jag kan även känna doften av liljekonvalj och lite jasmin. Jag kan tänka mig att den kommer kännas för tung om man har svårt för tunga blomdofter eftersom den börjar väldigt maffigt. Lite som att få en bukett liljekonvaljer och en hyacint upptryckt i ansiktet.

Tillsammans med den tunga blomexplosionen finns det en grön doft av galbanum som passar perfekt ihop med blommorna. Efter ett tag lugnar den ned sig lite och då känner jag en doft av kryddnejlika som kommer fram bakom blommorna och ger doften en helt ny känsla. Nu är den inte längre "bara" blommig.

Jag fullkomligt älskar doften av både hyacinter, jasmin och framför allt liljekonvaljer, men jag har svårt att komma på något tillfälle där jag kommer bära den här doften. Den doftar verkligen helt fantastiskt gott och väldigt naturligt, men det kan nog bli så att jag kommer sälja den igen tror jag.

Inga kommentarer: