söndag 12 mars 2017

365-2017 Nr 71/365 Sycomore, EdT

Sycomore från Chanel är nog en av de mest populära och hyllade vetiverdofterna tror jag. Jag har den i koncentrationen Eau de Toilette, som var den första versionen av doften, men som nu har tagits bort och ersatts av en Eau de Parfum. Jag har inte testat EdP-versionen, som är den enda som finns i butikerna nu, så jag kan inte säga något om hur den doftar. Min recension är alltså på EdT-versionen som de har slutat tillverka.

Sycomore doftar framförallt vetiver och tobak. Den känns torr, tuff och den ber inte om ursäkt för sig. Den får mig att tänka på en självsäker man eller kvinna som vet vad hen vill och inte är rädd för att ta för sig. En riktig powerdoft som har gjort sig väl förtjänt av det positiva rykte den har. När den sen har suttit på huden ett tag så känner jag också lite enbär och pyttelite viol.

Inga kommentarer: