söndag 19 mars 2017

365-2017 Nr 78/365 Like This

Like This från Etat Libre d'Orange är en annorlunda doft som jag fick hemskickad i ett pressutskick för att Åhléns har tagit in märket i sitt sortiment.

Doften innehåller vetiver, mysk, imortelle, neroli, ingefära, mandarin, heliotrop, ros och pumpa. Jag har aldrig testat någon parfym med pumpa i förut, så den noten tycker jag är väldigt spännande!

Den här doften ger mig ett väldigt häftigt intryck av att vara både dov, ljus, krämig, torr, skarp, mjuk och väldigt fascinerande. Dov/ljus, krämig/torr samt skarp/mjuk är ju väldigt motsatta typer av dofter, men den känns verkligen som allt på en och samma gång.

Ingefäran är väldigt skarp och genomträngande. Mandarin, ros och neroli ger en ljus och glad doft. Vetiver bidrar med sin torra, underbara känsla. Imortelle är en not som jag inte riktigt vet hur den doftar, men jag läste lite om den att den har en doft som påminner om curry och rostat bröd... och jag känner faktiskt en doft som påminner om just det. Den doftar inte jättemycket curry, men den har en lite curryaktig touch över sig. Heliotropen ger en mjuk känsla och pumpan, tillsammans med mysken, ligger som ett tunt täcke över hela doften.

Efter ett tag har de flesta noterna lugnat ned sig väldigt mycket och det är nu främst imortelle, pumpa och heliotrop som fortfarande tar mycket plats.

Like This är inspirerad av skådespelerskan Tilda Swinton och det är helt klart en av de mer annorlunda dofterna jag testat på väldigt länge. Jag älskar att Etat Libre d'Orange är ett så annorlunda märke!


Inga kommentarer: