torsdag 13 april 2017

365-2017 Nr 103/365 Eau Sauvage, EdT

Eau Sauvage (Eau de Toilette) från Dior är en väldigt fräsch och aromatisk doft med mycket citrus, ekmossa, vetiver, rosmarin och basilika.

Det här är en helt fantastisk doft som jag tycker att alla åtminstone borde prova någon gång. Den är frisk och fräsch samtidigt som den känns sofistikerad och uppklädd.

Den har mycket citron och bergamott som bidrar med en frisk doft, ekmossa och vetiver som ger den en tidlös, klassisk och uppklädd känsla, rosmarin och basilika med sin aromatiska doft och över alltihop ligger det en tunn slöja av strävhet och lite lätt smutsighet (på ett fantastiskt bra sätt) av patchouli och nejlika. Det finns även lite jasmin och något åt det tvåliga hållet som ger doften en fantastisk jag-kom-precis-ut-ur-duschen-känsla.

Det här är nog faktiskt en av de bästa designerdofterna tycker jag och jag känner att den här recensionen inte gör doften rättvisa, men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna förklara det här mästerverket på det sättet den förtjänar. (Den första formulan från 1966 ska tydligen vara mycket bättre med bl.a en helt fantastisk ekmossa, men jag har bara testat den nuvarande reformuleringen, som jag älskar! Så originalet kan jag tyvärr inte kommentera.)

Inga kommentarer: