måndag 17 april 2017

365-2017 Nr 107/365 M/Mink

M/Mink från Byredo är en väldigt annorlunda doft! Det är meningen att den ska dofta som bläck, men det har jag inte koll på hur det doftar, så det kan jag inte säga om jag tycker att den gör eller inte.

M/Mink är gjord i samarbete mellan Byredo och M/M (Paris) och består av Adoxal (som är en aldehyd), rökelse, amber, cederträ, klöverhonung och patchouliblad.

Jag hade aldrig doftat på den när jag köpte den här travel spray-flaskan på 12 ml häromdagen. Men jag har läst så många recensioner där vissa fullkomligt älskar den medan andra hatar den och tycker att den luktar allt från blekmedel och nystädade offentliga toaletter till djurpiss, svett och allt möjligt annat konstigt... Så jag var ju helt enkelt tvungen att köpa den nu när jag fick chansen att köpa en liten flaska till ett väldigt bra pris.

Min första reaktion när jag sprayade på mig den var att den var väldigt annorlunda och jag kände genast en väldigt skarp aldehyddoft och mycket rökelse. Efter en liten stund lugnar den skarpa aldehyden ned sig lite och jag känner då något träigt. Min kille sa att han tycker att den luktar bränd träslipers.

Jag vet helt ärligt inte vad jag tycker om den. Jag tycker absolut inte att den luktar vidrigt och jag tycker inte heller att den doftar gott. Jag tycker att den är väldigt annorlunda och riktigt intressant. Jag är väldigt fascinerad av den! Efter ett tag blir den mer lättburen och "finare" men den känns fortfarande mer som ett konstverk än en parfym man använder för att dofta gott.

Inga kommentarer: