torsdag 20 april 2017

365-2017 Nr 110/365 Rose Anonyme

Rose Anonyme från Atelier Cologne är en spännande, annorlunda och mörk rosdoft. Den börjar ganska skarpt med patchouli, oud, ingefära, lite bergamott samt något torrt och träigt som jag tror är papyrus. Det är något i den som ger mig små vibbar av M/Mink från Byredo som jag skrev om häromdagen. Men bara i början av doften. Den likheten försvinner rätt så snabbt.

Sen efter en liten stund försvinner den skarpa doften, men den är fortfarande torr, mörk och väldigt annorlunda. Här börjar jag också känna doften av mörka rosor.

Efter ytterligare ett tag övergår den till att dofta mer och mer rosor som nu är sammetslena. Rosorna är inlindade i en mörk och mjuk doft av oud och patchouli. Nu är den makalöst vacker.

Jag älskar rosdofter i alla olika skepnader och den här är så spännande! Jag gillar att den är så unik i början och sticker ut från den stora mängd av oud/patchouli/rosdofter som finns, samtidigt som den efter ett tag övergår till att bli väldigt mjuk och vacker utan att förlora sin mörka doft.

Sen måste jag ju kommentera det fina läderfodralet med mitt namn på! När jag köpte en stor flaska av en av deras andra dofter fick jag välja en liten flaska på köpet med ett läderfodral i valfri färg och med valfri text. Jag valde då denna Rose Anonyme med ett snyggt fodral med mitt namn på. Jag älskar det!Inga kommentarer: