fredag 21 april 2017

365-2017 Nr 111/365 20 Years

20 Years från M. Micallef är en doft som jag verkligen älskar. Den lanserades för att fira M. Micallefs 20-årsjubileum och den gjordes i 5000 numrerade exemplar, varav jag har nr 2770. Jag fick den som en gåva från dem förra året, innan de ens hade börjat sälja den, när de såg att jag hade recenserat några av deras andra dofter på Youtube. Så himla snällt av dem!

Doften börjar med en massa frukter och en patchouli som påminner mig om en snällare och mer lättburen version av patchoulin i Angel från Thierry Mugler. Sen dyker det upp en koladoft som gör att doften blir ännu mumsigare än den redan var.

Efter ett tag känner jag en vitblommig doft av apelsinblommor, jasmin och rosor som ger doften en väldigt vacker och lyxig känsla. Apelsinblommorna sitter sedan kvar väldigt länge och har en helt underbar doft. Jag har verkligen fastnat för doften av apelsinblommor/neroli den senaste tiden!

Det finns även lite andra noter i bakgrunden som t.ex trä och vanilj. De känner jag väldigt lite av, men det känns som att de ändå bidrar till doftens helhet.

Den är både fin, vacker, mysig, mumsig och känns väldigt lyxig. Tusen tack M. Micallef!


Inga kommentarer: