söndag 2 april 2017

365-2017 Nr 92/365 Shalimar Souffle de Parfum

Shalimar Souffle de Parfum från Guerlain är en flanker/uppföljare till Shalimar och enligt mig har de absolut ingenting med varandra att göra. Jag känner inte den minsta likhet mellan dem, så jag tycker att den här doften skulle ha fått ett eget namn istället för att åka snålskjuts på Shalimar.

Misstolka mig inte nu. Jag tycker att Shalimar Souffle de Parfum är en fin doft, men om man förväntar sig en ny variant av den fantastiska Shalimar så kommer man nog bli besviken.

Så hur doftar den då? I början sveper det förbi en slöja av citrus, som försvinner lika snabbt som den hinner svepa förbi. Sen blir det en fin mix av neroli, jasmin, vanilj och mysk som är väldigt lättburen, snäll och vacker. Jag tycker inte att det är någon jättespännande doft, men den är fin och lätt att gilla.

Trots att jag inte riktigt gillar att de kallar den Shalimar så tycker jag om min pyttepyttelilla miniflaska med 5 ml av Shalimar Souffle de Parfum.

Inga kommentarer: