tisdag 4 april 2017

365-2017 Nr 94/365 CK One

CK One från Calvin Klein är nog en doft som de flesta har testat någon gång. Den kom ut 1994 och lanserades som en unisexdoft.

Den här doften är verkligen förknippad med semester för mig. När jag var utomlands för första gången (om man inte räknar Norge, Danmark och Åland) så var det en familjeresa till Cypern. Året var 2002, jag var nyligen fyllda 16 år och jag köpte min första egna parfym som jag själv valde ut. Valet föll på CK One från Calvin Klein (en billig kopia av den, men den doftade faktiskt väldigt likt originalet) och jag använde den flitigt tills flaskan tog slut. Efter det köpte jag den inte igen, men när jag jobbade på Åhléns för några år sedan fick jag den här lilla miniflaskan som en gåva från den leverantören som har hand om bl.a. Calvin Kleins dofter. Jag använder den inte så ofta, men varje gång jag gör det så tänker jag direkt på den semestern.

Det är en mjuk, fruktig, fräsch, lite grön, sötaktig och blommig doft med en pytteliten touch av muskotnöt. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den mer än att den, för mig, verkligen doftar semester och att jag blir väldigt glad av den.

Inga kommentarer: