onsdag 5 april 2017

365-2017 Nr 95/365 Iris Ukiyoé

Iris Ukiyoé från Hermes är en doft som jag bara har använt en gång förut och som jag blev väldigt besviken på. Jag tyckte att den var tråkig och inte vad jag hade hoppats att den skulle vara. Sedan dess har den bara fått stå i ett hörn i en av parfymhyllorna tills jag nu plockade fram den igen.

Den här gången tycker jag om den mycket mer. Den känns väldigt lätt och nästan genomskinlig fast ändå krämig på något sätt.

Doften består av iris, apelsinblommor, mandarin och ros. I början har den en doft som jag tror är en mix av ros, iris och apelsinblommor. Den känns väldigt annorlunda och det är i det här stadiet den känns genomskinlig. Sen utvecklas den och det som jag då tycker är mest framträdande är en krämig, lätt och somrig doft av apelsinblommor, en fräsch mandarin och en mjuk iris. Den krämiga delen av doften känns faktiskt lite tuberosliknande och har en krämigt smöraktig doft som är väldigt härlig.

Jag tror att det som gjorde mig besviken första gången var att jag hade förväntat mig en väldigt vacker iris, men så fick jag istället väldigt mycket mer apelsinblommor än iris.

Jag har trivs riktigt bra i den här doften idag. Den kommer nog bli använd en hel del nu i vår tror jag. Jag är så glad att jag gav den en ny chans!

Inga kommentarer: