lördag 8 april 2017

365-2017 Nr 98/365 Maremma

Maremma från Tiziana Terenzi är helt fantastisk! Direkt när jag sprayar på mig den känner jag en underbar doft av trä, kakao, något blommigt och en söt ylang-ylang. Ett spray räcker för att få ett mysigt och behagligt doftmoln runt omkring sig.

När jag skulle åka till jobbet i morse sprayade jag på mig två lätta spray på bröstet/halsen och ett på ena handen. Doftmolnet runt mig var gigantiskt och när jag kom ut genom dörren så var det helt underbart. Det var som att hela världen var väldoftande och jag kände mig alldeles lycklig inombords. Det kanske var lite väl mycket när jag satt i bussen, men när jag var framme på jobbet så var den inte lika bombastisk längre och ju längre tiden går desto mindre blir doftmolnet.

När doften har fått blanda sig med huden ett tag och toppnoterna har lagt sig lite så övergår den till en väldigt fin blandning av ylang-ylang, trä, honung, kakao, sandelträ, labdanum och amber... Sandelträ, kakao, amber och labdanum ger doften en väldigt varm och mysig doft, medan ylang-ylang, honung och någonting mer (som jag har svårt att sätta fingret på vad det är) gör att den sticker ut lite och blir en väldigt originell doft. Den enda parfymen jag kan komma på som är lik Maremma är Black Orchid från Tom Ford. Men jag tycker att Maremma är mer komplex, djupare, mer lättburen och helt enkelt bättre. Jag gillar Black Orchid, men Maremma är snäppet bättre i mitt tycke.

Den doften som jag har svårt att säga vad det är skulle nog kunna vara en mix av svarta vinbär, spiskummin och patchouli kanske.. Jag är inte helt säker... Men något som jag däremot är spiksäker på är att den här doften är helt perfekt på svala sommarkvällar!

Inga kommentarer: