måndag 1 maj 2017

365-2017 Nr 121/365 Putain des Palaces

Putain des Palaces från Etat Libre d'Orange... Så hur doftar en parfym med ett namn som betyder palatshora? Jo, den doftar väldigt maffigt och om man sprayar lite för mycket så har man världens doftmoln runt sig och det känns verkligen som att man går runt i ett tjockt moln av doft och jag kände mig inte riktigt bekväm med att dofta så mycket på jobbet.

Doftnoterna i den här doften är läder, ingefära, amber, mandarin, viol, liljekonvalj, ros, pudriga noter och mysk. Direkt när jag läste att den innehåller viol, läder och ros så insåg jag att jag måste testa den och så lyckades jag hitta en begagnad flaska till ett bra pris, så då slog jag till direkt.

Det som dominerar den här doften är de pudriga noterna och blommorna, tillsammans med läder. Tänk dig en necessär av läder som innehåller en massa smink som har gått sönder och är utkladdat i väskan. Typ. Doften som puffar upp från skjortkragen är väldigt pudrig och maffig. De flesta skulle nog kalla den väldigt feminin. Men när man sniffar på huden så har den en lite smutsig/dirty/sexig doft som genast ger den en lite mer unisex känsla (jag tycker ju i och för sig att alla dofter är unisex. Men den här doften är mer "typiskt feminin" än "typiskt maskulin" om man säger så).

Jag tycker att den här doften är väldigt spännande, men det känns som att det är väldigt lätt att överdosera den, så var lätt på sprayarfingret när du tar på dig den. Bara ett litet tips.

Inga kommentarer: